Maleri

Kursleder: Joachim Cossais

Dette kurset vil ta for seg ulike teknikker hvor fokuset vil være overføring av bildeelementer til lerret, og hvordan man kan jobbe videre med dette som en del av den maleriske prosessen.

Det interessante i denne prosessen vil være rommet som oppstår i, og det man i etterkant av overføringen vil jobbe med på frihånd og mulighetene dette skaper. Kursdeltagerne vil gjennom intuitiv tilnærming til selvvalgt bildemateriale få mulighet til å utfordre komposisjon og farge. I løpet av uka vil det bli lagt opp til flere gjennomganger i plenum hvor vi ser på hverandres arbeider og gir tilbakemeldinger.

Kurset deles inn i to deler hvor arbeidsmetoden for overføringen kan benytte tre-lim, sjablong, overhead eller projektor.

Arbeidsprosessen:

  • Del 1: Jobbe med de fotografiske elementene og overføre disse.
  • Del 2: Jobbe videre på frihånd med akrylmaling over overførte elementene.

Materialer:

Dette trengs:

Deltakerne bør ha med seg fotografier/billedelementer som de ønsker å jobbe med. Fotokopier av familiebilder, bilder fra bøker, mønstre, etc.

Maling

NB! Det er viktig at billedmaterialet er skrevet ut på en blekkskriver for at overføringsprosessen skal bli optimal.

Det vil også være mulig for deltagere som har andre maleriske prosjekter de ønsker å gjennomføre i løpet av kurset å få veiledning til disse.

Utstyr

Alt det du ellers bruker i ditt billedarbeid, som: pensler, svamper etc. – det du foretrekker å male på og med, lerret, plater, akrylfarger osv.

Festivalen stiller med plastet arbeidsbord og staffeli.

Østerlie Kunst og Farve stiller med en rikholdig festivalbutikk.

Joachim Cossais har undervist ved en rekke skoler (Nordland kunst og filmfagskole, Strykejernet kunstskole, KHIO) siden han avsluttet sin utdanning ved Statens kunstakademi i 2002.

www.joachimcossais.com →