Midtnordisk kunstfestival 2019

Figurativ skulptur

Kursinstruktør: Øystein Viem

Kurset vil gi en innføring i arbeid med figurativ skulptur, og vil kunne tilpasses den enkeltes interesse og ferdighet.

Vi vil jobbe med teknikker for enkel armering i ståltråd, modellering med leire, og avstøp med gips. Det vil bli gitt innføring i forståelse av anatomi, proporsjoner, og å kunne forstå og gjengi den tredimensjonale formen.
Vi kommer til å jobbe i små formater, både fritt og etter gipsmodell av hode og helfigur, og vi vil ha levende modell en av dagene.
Målet med kurset er ikke å komme hjem med fine, ferdige skulpturer, men å ha muligheten til å lære og prøve ut ulike teknikker for å ha et grunnlag til videre utvikling på egen hånd.

Om Øystein Viem

Øystein Viem jobber som museumsformidler ved Stiklestad Nasjonale Kultursenter, og driver i tillegg egen virksomhet med skulptur og utsmykningsarbeid, tegning, illustrasjon og tradisjonshåndverk i flere teknikker.

Bakgrunn

Allsidig erfaring med tradisjonelle håndverksteknikker gjennom oppveksten, opplæring i blant annet skinn, horn og trearbeid, smiing og fiolinbygging.
Elev og senere praktikant ved kunstlinje på Nordmøre og Namdal folkehøgskole.
Treårig produktdesignutdanning med fordyping i metall ved Høyskolen i Akershus, Blaker. Praktisk pedagogisk utdanning ved Høyskolen i Akershus.
Private kurs i klassisk akt- og portrettegning, smiteknikker, digital billedbehandling, modellering- og støpeteknikker.

Har lang erfaring med formidling og undervisning om kreativitet og kunstfag som lærer i videregående skole, kunstskoler, egne arrangerte kurs, og flere turneer gjennom den kulturelle skolesekken.
Har illustrert flere bøker, jobbet med grafisk design og produktdesign for bedrifter, og gjort endel skulptur og utsmykningsoppdrag i tre, stål, is og leire.

CV

CV Øystein Viem (PDF-fil)

Mer om Øystein

https://www.facebook.com/Øystein-Viem-890267127668615/ →

Material- og utstyrsliste

Ta med klær som tåler litt søl, tegneblokk A3, blyant, kull og gjerne kavalett, modelleringspinner og annet leireutstyr om du har.

Materialer skaffes av kursinstruktør. Materialutgifter vil komme på ca 500 kr, og kreves inn av kursinstruktør mot slutten av kurset.