Midtnordisk kunstfestival 2018

Maleri – akryl/oljetempera med Roar Kjærnstad

Kursinstruktør: Roar Kjærnstad

Fokuset i kurset “Maleri – akryl/oljetempera” vil være på prosessen og ikke nødvendigvis det ferdige resultatet. Her er det bare å slå seg løs med eksperimentering og utprøving av forskjellige fremgangsmetoder.

Vi vil bruke foto i forskjellige settinger, som collage eller som en effekt i maleprosessen. Målet er ikke å lage “fotografiske” interpretasjoner av det gitte objektet, men i stedet utfordre fotografiet og bryte ned – og forenkle så man til slutt står igjen med fragmenter. Fotografiet skal være til hjelp formalt, til idé og komposisjon. Det vil bli lagt vekt på det ekspressive i maleriet.
Jeg vil også demonstrere teknikken; oljetempera, slik at deltakerne får mulighet til å prøve dette selv (ta med egne fotos). Det vil bli både individuelle og felles gjennomganger der alle deltar og kommer med innspill og råd til hverandre. Faglærer vil gi råd og veiledning. Hvis været er med oss, kunne det være en mulighet å male noe ute etter naturen en dag eller to!

Om kursholder: Roar Kjærnstad

Kjærnstad

www.kjernstad.com →

Material- og utstyrsliste

Ta gjerne med det dere har av eget utstyr (pensler, lerret, farger). Utover dette finnes de nødvendige materialene å få kjøpt i Østerlie’s sortiment ved festivalbutikken.
Utover dette finnes de nødvendige materialene å få kjøpt i Østerlie’s sortiment ved festivalbutikken.
Har du eget stafeli og har mulighet til å ta dette med, må du gjerne gjøre det. Gi beskjed ved påmelding om du har med selv.