Midtnordisk kunstfestival 2020

Maleri – akvarell

Kursinstruktør: Beate Gjersvold

Årets kurs skal hovedsakelig baseres på fri maling, der inspirasjon og læring skjer gjennom veiledning, gjennomganger og visning av akvarellteknikker.

Vi skal sammen utforske mulighetene som ligger i et motiv. Det kan være komposisjon og oppbygging av bilder, men først og fremst hvordan akvarellmalingens egenskaper gir oss spennende muligheter.

Mange synes det er en utfordring å jobbe med akvarell fordi gode sluttresultater gjerne er en blanding av tilfeldigheter og mange års erfaring med teknikkene. Jeg kaller det kontrollerte tilfeldigheter. Men nå håper jeg at vi heller kan finne glede i alt det spennende som skjer når vi maler med akvarell.

Vi skal ha det fint sammen.

akvarell © Beate Gjersvold akvarell © Beate Gjersvold akvarell © Beate Gjersvold akvarell © Beate Gjersvold

Beate Gjersvold er fulltids billedkunstner og kunsthistoriker ved Rotvoll Kunstnerkollektiv – et atelierfellesskap for profesjonelle billedkunstnere og musikere i Trondheim.

www.beategjersvold.com →

(Rotvoll Kunstnerkollektiv er på Facebook. Nettside er under arbeid.)

 

Material- og utstyrsliste

Ta med det du har av pensler og akvarellmaling.
Jeg anbefaler gjerne store pensler og akvarellmaling på tuber, men ta med det du har.

  • Akvarellpapir – helst 300gr.
  • Engangstallerkener – som skal brukes til å blande maling på.
  • Gammelt tøystykke/laken/badehåndkle som ligge på arbeidsbordet for å trekke til seg vann- og maling-søl vi renner av bildene. Det samme for å legge på gulvet ved arbeidsbordet (gammel matte eller fillerye).
  • Tørkerull (gjerne rull toilettpapir).
  • Hvis du bruker MDF-plater for å spenne opp papir på, så ta med.

Hvis du finner ut at du mangler materialer under kurset, kan det kjøpes hos Østerlie Kunst & Farve , som har butikk på stedet.