Midtnordisk kunstfestival 2020

Maleri – Utforskende akrylkurs

Kursinstruktør: Ingunn Ystad

I dette kurset blir deltakerne bedre kjent med akrylmaleriets uttrykksmuligheter. Gjennom felles utforskning av ulike teknikker og redskaper forsøker vi å skape variasjon og bevegelse i billedflaten.

I tillegg bruker vi kreative metoder for å bygge et bilde og bevissthet i bruk av enkle komposisjonsprinsipper. Det ferdige resultatet kan bli et maleri på lerret.

Kurset passer for alle, fra den glade amatør til den som har malt en god stund. Jeg legger opp til at vi arbeider sammen i begynnelsen og undersøker, utforsker og til og med maler på hverandres utprøvinger. Jeg ønsker at deltakerne skal bli trygge på hverandre sånn at vi kan prate fritt og åpent om arbeidene underveis og sammen oppdage og finne ut nye innfallsvinkler i billedskapningen.

Motivet vokser frem underveis, gjennom utprøving og utforskning i ulike oppgaver, teknikker og metoder. Du trenger ingen skisser på forhånd. Hver deltaker tar valg underveis til de ender opp med sitt unike utrykk.

Ingunn Ystad

Ingunn er utdannet billedkunstner fra Kunstakademiet i Trondheim i 2012. Hun har hatt utstillinger en rekke steder i Norge og vært representert på Trøndelagsutstillinga flere ganger.  Etter at Ingunn studerte pedagogikk i 2016 har hun undervist i kunstfag og holdt kurs i maleri. Hun bor og arbeider i Trondheim og har atelier på Rotvoll kunstnerkollektiv. Hun er brennende engasjert er maleri og liker å inspirere sine omgivelser, til og med familien må delta. Et eksempel på det er instagramkontoen @vi_tegner_hverandre.

Instagram: @ingunnystad/ @vi_tegner_hverandre

Material- og utstyrsliste

  • Akrylfarger
  • Litt ulike pensler og en flat større pensel
  • Pallettkniv
  • Makeringstape
  • Saks
  • Lim
  • En A4-skisseblokk

Østerlie Kunst og Farge driver festivalbutikk på stedet