Foto: AKAM1K3
Midtnordisk kunstfestival 2019

Skrivekurs

Kursinstruktør: Ingrid Storholmen

Velkommen på skrivekurs! Dette er et annerledes tilbud under kunstfestivalen, for deg som heller vil male med ord i stedet for med farger. Men vi skal i stor grad utnytte mulighetene som ligger i møtet mellom billedkunst og skrift, og skrift og skulptur.

Kurset vil ellers gi en generell innføring i litterære og skrivetekniske problemstillinger med fokus på skriveglede gjennom små og store oppgaver og grundig tekstgjennomgang med både poesi og prosa. Her får man startkabler og igangsetting, og meningen er å produsere mye ny tekst, men man kan også se på og snakke om skriveprosjekter den enkelte eventuelt er i gang med.

Det er mange forfattertalenter der ute som må oppdages og oppmuntres for å utvikle seg og komme videre. Deltakelse på et skrivekurs er ofte en voldsom inspirasjon for folk som ikke er vant til å få respons på det de skriver.

Man kan ikke lære å bli forfatter, men alle forfattere kan lære noe!

Om Ingrid Storholmen

Kursleder er forfatter Ingrid Storholmen, som har gitt ut sju bøker, fire diktsamlinger, to romaner og en barnebok (sammen med illustratør Kari Stai), alle på Aschehoug forlag. Hun har fått en rekke litterære priser, blant annet Sultprisen. Diktene hennes er oversatt til 18 språk og hennes roman Tsjernobylfortellinger er nominert til IMPAC Dublin Literary award, som er den mest prestisjefulle litterære prisen som et enkelt verk utgitt på engelsk kan få. I tilegg er boka oversatt til hindi, estisk, fransk og flere andre språk.

Bakgrunn

Storholmen har hovedfagstudier i litteraturvitenskap fra UiB, vært litteraturredaktør i Morgenbladet, og bodd fem år i Trondheim kommunes dikterbolig Adrianstua. Her var hun med på å starte Trondheim skriveforum og tidsskriftet Luj. Storholmen har gått på den ettårige Forfatterutdanninga ved høgskolen i Bø, der hun også har undervist en rekke ganger.