Midtnordisk kunstfestival Nyheter

Ny leder for Midtnordisk kunstfestival

Christine Stigum Kvistad (30) tar over som leder for Midtnordisk kunstfestival. Hun lover både fornyelse og videreføring av festivalens gode kvaliteter.

Rektor Tore Haltli ved Sund Folkehøgskole er fornøyd med arvtageren etter Inger Marie Lillesand og Lise Brissach. – Midtnordisk kunstfestival har en helt spesiell egenart, og festivalen har utviklet seg til å bli en viktig del av tilbudet i kulturkommunen Inderøy, og nå er vi glade for å ha fått på plass ny leder av festivalen, sier rektor.

Kvistad forteller at hun ser fram mot å videreutvikle festivalen – Festivalen bidrar til kunstnerisk mangfold og utvikling, og jeg er glad for å få lov til å være med å arbeide videre med dette, sier hun. Midtnordisk kunstfestival vil fortsette å holde fokus på kvalitet i kurstilbudet, og det vil bli gjensyn med gamle instruktører så vel som nye.
– Midtnordisk kunstfestival ønsker å favne et bredt kunstpublikum, så vel som kunstnerne som deltar i kursene. Derfor vil det blant annet være gratis inngang til festivalutstillingen i 2018, med rom for å oppleve kunst på flere nivåer, avslutter Kvistad.

Leder med solid bakgrunn

Kvistad har tidligere arbeidet i festival-ledelsen som prosjektleder for MNK- utstillingen og Inderøysommer. Samtidig har hun arbeidet med kunstformidling på flere plan, blant annet ved Nils Aas kunstverksted og gjennom den Kulturelle Skolesekken der hun er ansvarlig for Weidemann-formidlingen for 2 trinn. Utdannelsen sin har hun blant annet fra kultur-og samfunnsstudier ved Universitetet i Oslo og Det norske Instituttet i Roma med Kunsthistorie som hovedfag. Hun har også studert Kunst og Håndverk ved Hint, samt enkeltfag under Kunst og Politikk ved NTNU.